tweets

Rally Kalender 2011

(e.e.a. onder voorbehoud)

100_5091

1e Omloop van het Oosten
 (klik voor het verslag)


Marialust Rally
 (klik voor het verslag)


2e ABZ Rally Experience
 (klik voor het verslag)


Dag van het Koningskind
 (klik voor het verslag)


GO Rally
 (klik voor het verslag)


Rally Hist. Automobielclub Gorssel
 (klik voor het verslag)


Brouwers Boulevard Sprint
 26 juni


•IJsselland Rally
 26 augustus


•The Patrol Academy
 2 september


•14e Tour Ecosse
 8 t/m 12 september


•Classic 500 Challenge
 16-17 september


•STAR Rally
 26 november

Follow davidmeiboom on Twitter

Rally's van toen.... (klik op de titel voor het verslag)


Sponsors SuiteWheels

Certus
Hunink
JOUW.nl_logo_DIAP
Brouwers
Justus
Optimex
CCC
LaFazant
Notarissen van Naam Parallel Pagina
IMG_4332 2
4950832042_a6b61be4c9_b
20080127_IMG_0986
49CA52F0916D11DAB3E6EC2991DD1829
A_B_8310
Afbeelding2
Follow davidmeiboom on Twitter
IMG_2850
20080128_IMG_1024
109_0964

sponsorbalk2_zwart

MS Rally 2009

45473   DSC_0476

De eerste echte rally na de Winter Trial 2009. De Fiat was de afgelopen maanden weliswaar in oude glorie hersteld maar moest het toch doen met 2 "nieuwe" mistlampen. Jan Tinga kon helaas op korte termijn geen identieke Corolla lampen vinden maar wel historisch verantwoorde Hella-lampen.

Ach, wat, het vooruitzicht om weer een dagje lekker rally te rijden deed dit snel vergeten. Zeker na de Dag van het Koningskind, de dag daarvoor, heeft SuiteWheels er echt zin in!

Navigator van de dag: Jan Willem Schenk, partner bij Baker & McKenzie te Amsterdam. Golfer met handicap 14.7 en onlangs nog de Zuidas Run gelopen in 1:10:54. Do we need to say more? Als deze topper net zo vaardig is in het navigeren als in de andere 2 disciplines dan gloort het ere-podium al in de verte.Het wordt zijn eerste keer, dus zijn we erg benieuwd.

IMG_2250

 

Start van de MS Rally 2009?

De Grote Kerk te Den Haag. Kortom eerst maar eens ruim 140 kilometer afleggen om de navigator op te halen en de START te bereiken.

Het regent, het miezert, het mooie weer van de dag daarvoor heeft plaats gemaakt voor een druilerige dag. Met de voet op het gaspedaal komen we keurig op tijd in Den Haag aan. Het gazon voor de Grote Kerk staat al vol met de nodige klassiekers en moderne bolides. Bekende gezichten maken ook weer hun opwachting: Serge Poppes met zijn rode Mustang en Ed van der Vorst met zijn Primrose English YellowAustin Healey Sprite MK I "Frogeye".

IMG_2253 IMG_2245

Aangezien de Toer-klasse alleen een systeem van bolletje-pijltje kent, wisselen we snel naar de Sport-klasse. Jan Willem zal vandaag navigeren. Alsof ie het vaker heeft gedaan wordt de route vlot uitgezet op de kaarten. We hebben een laag start-nummer dus starten als een van de eersten. Altijd lekker, ben je tenminste op tijd weer terug bij de Finish en de eerste borrel. Het weer klaart op, dus wat kan ons gebeuren?

Den Haag rijden we snel uit en dan is het op weg richting de smalle weggetjes, kleine dorpjes etc. Nog nooit in deze omgeving een rally gereden en dat is best apart. De route die we vandaag rijden is toch nog behoorlijk druk. Het blijft tenslotte Randstad. Zijn we normaal verlaten en bosrijke gebieden gewend: nu kijken we uit over weilanden en plassen. Heel leuk om een keer te doen.

Het navigeren gaat Jan Willem goed af. Gezien het aantal controles dat we passeren krijgen we een zelfverzekerd gevoel. De route wordt onderbroken door 2 testjes. Zo dicht mogelijk tussen pilonnen voor- en achterwaarts inparkeren waarbij de pilonnen niet aangeraakt mogen worden. Gaat ons goed af met minimale afstand tussen bumper en pilon. De tweede test bestaat eruit dat het team weet wat de bandenspanning van de band linksachter is. Aangezien wij nooit wegrijden zonder de spanning op de juiste druk te zetten, is dit een eitje.

Na de lunch gaan we in hetzelfde tempo verder. Foutloos passeren we de controles. Dit gaat echt lekker, murmelen we voor ons uit. We zijn nog niet klaar met murmelen en zien voor ons de laatste tijdcontrole. Hierna is het nog zo'n 20 kilometer direct door naar de FINISH. Het is alsof onze Rood/zwarte schicht dit allemaal heeft aangevoeld. In enkele seconden staan we stil zonder ook maar een greintje vermogen. We starten tot we een ons wegen, maar niks mag helpen. We besluiten het Service Team van Altena Classic Service te bellen. Deze bevinden zich vlak in de buurt en zijn vlot bij ons.

IMG_2248 IMG_2251

De motorkap is nog niet geopend of een noodweer breekt los.Alsof het maanden, wat zeg ik, jaren, niet geregend heeft. En van al dat vocht wordt onze Italian Stallion niet vrolijk. De mannen proberen zo'n beetje alles wat het technisch handboek voor oplossingen te bieden heeft. Er wordt wat afgeknipt, doorverbonden, losgemaakt en toch weer dichtgeschroefd. Het resultaat na bijna 2 uur? We rijden weg en de motor slaat weer af.

Vakgarage Jan Tinga ligt gelukkig op 20 minuten rijden afstand. De mannen van Altena zijn zo symphatiek om de Fiat daar af te leveren. Wij gaan met de reserveauto terug naar Den Haag. Rond een uur of zeven bereiken we de Finish waar alle teams al druk aan de borrel zijn en de prijsuitreiking aan ons voorbij is gegaan.

45476   DSC_0154

Fijntjes memoreert "good old" Bert van der Dool dat we toch de Finish gehaald hebben. Weliswaar niet met een podiumplaats, maar toch. De flessen champagne die we ontvangen als "pissing against the wind"-trofee geven we graag af aan de twee monteurs van Altena Classic Service. Klasse wat die mannen voor ons betekent hebben!

45476   DSC_0157
45476   DSC_0159

De nodige gerechtjes en een paar glazen wijn knappen ons zichtbaar op.De sfeer is prima en uitermate gezellig. We maken op de valreep nog even kennis met de ambassadrice van MS Research. Waren we daags daarvoor nog onder de indruk van de opgewektheid van al die kinderen tijdens de Dag van het Koningskind. Deze vrouwstraalde ondanks haar "handicap" zoveel levenslust en positieve energie uit dat je er bijna jaloers op zou worden. Ach, wat kan je van Bert verwachten: spontaan werd deze dame verleid om volgend jaar mee te rijden als navigator. Een uitstekende reden om ook volgend jaar weer van de partij te zijn!

IMG_2255 IMG_2254

sponsorbalk1_zwart