tweets

Austin Healey Sprite

Afbeelding5

Met de introductie van de Sprite in 1958 begon het tijdperk van goedkope sportwagens. De unieke vormgeving met de opmerkelijk geplaatste koplampen gaf de Sprite al snel de bijnaam Frogeye (Kikkeroog). De kleine Austin Healey gaf destijds veel plezier tegen lage onderhoudskosten. Tevens legde de auto de basis voor een volgende serie sportwagens die het als MG Midget zelfs tot 1979 zou volhouden. Dit alles tot genoegen van velen. Lees meer op de site van de AHOCN!

109_0964

Fiat 124 Sport Spider

M4

De Fiat 124 Sport Spider, één van Fiat's spraakmakende auto's, werd ontworpen door Pininfarina. In de bijna 20 jaar van productie kende de Sport Spider vele ontwikkelingen en gedaanteverwisselingen. De eerste introductie was in 1966 in de dagen van de Swingin' Sixties. Je met een Italiaanse auto vertonen was "hot"! Meer weten? Kijk op de site van het Fiat 124 sport spider register.

IMG_6421

Austin Healey Sprite MK I

 

De donkerblauwe Sprite waarmee gereden wordt rolde van de band op 12 december 1959 met chassisnummer AN5-L/28587. De auto heeft de originele 948 cc motor en is daarmee goed voor maar liefst 46 echte pk's. Met bijna 3,5 meter lengte en krap 1,25 meter breedte kom je nog eens ergens.De grote bolle koplampen werken doorgaans positief op toeschouwers. Jje moet er wel tegen kunnen om: nagestaard te worden als je weer eens lekker aan het rijden bent, terug te blijven zwaaien naar al die mensen die hun duim opsteken, niet erg te schrikken als je weer eens klem gereden wordt door iemand die je Frogeye van dichtbij wilt bekijken etc. etc. Deze auto die inmiddels zijn 50-jarig jubileum vorig jaar op Goodwood heeft gevierd is niet voor niets Funfactor #1.

 

 

Of het echt leuk is, rijden in een Frogeye? Daan Snijders en David Meiboom vonden in ieder geval van wel. In 2006 reden zij 2 rondjes over het beroemde racecircuit van Le Mans. Jawel, met een snelheid van 140 echte kilometers probeerden zij de andere 100 Healey's bij te houden en met succes! Even lekker gegumd!

Interesse in nog wat meer informatie over de Fun Factor#1?

Klik op onderstaand Pdf/icoontje of op FUN Factor#1

sprite.pdfsprite.pdf

 

 

 

.........kan je in veel verschillende kleuren ontmoeten,

Een voorbeeld van een wel heel fraai gerestaureerde Frogeye.

 

Wat meer echtergrondinformatie over de Austin Healey Sprite MK I "Frogeye" vind je in onderstaand Pdf.

SpriteSprite