tweets

Rally Kalender 2012

(e.e.a. onder voorbehoud)

100_5091
 • 2e Omloop van het Oosten
 • 12e Winter Trial
 • 3e ABZ Rally
 • GO Rally
 • Rally Autoclub Gorssel 
 • Gelderland Rit
 • IJsselland Rally
 • Tour Ecosse XV
 • Rally AC De Ellerijders
 • 6 uren van Breda
 • Oosterschelde Rit
 • Omloop van Bergh

Sponsors 

Team SuiteWheels

Certus
Hunink
JOUW.nl_logo_DIAP
Brouwers
Justus
Optimex
CCC
LaFazant
Notarissen van Naam Parallel Pagina
koningskind - 700
IMG_4332 2
Afbeelding7
DSC_4083

Contactgegevens

Team SuiteWheels

A: David Meiboom

    Asselsestraat 316

    7312 DE Apeldoorn

 

M: +31(0)6 12 55 22 60

 

E: info@suitewheels.nl

Afbeelding2

Terug naar school: the Petrol Academy 2011

Na genoten te hebben van het Hollands Herfstweer van de afgelopen 2 maanden staan wij van Team SuiteWheels klaar voor de rally's van september. Met hopelijk beter weer rijden we in krap 2 weken tijd maar liefst 3 rally's. Eén van de leukste rally's van het jaar, de IJsselland Rally, staat hoog op de kalender en wordt natuurlijk door ons verreden. Maar we gaan ook voor het eerst Schotland onveilig maken in de 4-daagse Tour Ecosse en doen mee aan de 2-daagse Classic 500. Een goed moment om weer eens stil te staan bij onze rijvaardigheid. Het rijden van een klassieker tijdens rally's is tenslotte geen sinecure. Zeker als de (weers-)omstandigheden slecht zijn met glad wegdek door regen, sneeuw, bladeren, ijzel etc. Hoog tijd om te onderzoeken waar we nu precies staan. The Petrol Academy 2011 bood uitkomst! Een initiatief van Max Berkelder van the IBUS Company en Tijs Wentink. The Petrol Academy staat garant voor enerzijds deelname van enkel autoliefhebbers en anderzijds voor het ‘kennis element’, dat de hele dag centraal staat. De lijst met genodigden bestond uit een groep van circa 35 ondernemers. Selectiecriterium: één gemeenschappelijke deler, namelijk een passie voor auto's. Het doel van The Petrol Academy: het delen van kennis en het kennis maken onderling. Kijk, en daar houden wij van Team SuiteWheels ook van!

1
a

                                                                                 

B C HD sponsors_opgrijs

The Petrol Academy vond plaats op het RDW test terrein in Lelystad. Bij uitstek de plaats om je rijgedrag eens goed onder handen te nemen door de ervaren instructeurs van DriftSport

Op het programma stond het begeleiden over de verschillende "afdelingen" op het terrein. Zo waren er de epoxy rotonde en een grote kunstmatig nat gehouden asfalt vlakte. Daarnaast een slalom parcours en de spectaculaire kombaan. Deelname was mogelijk in de eigen sportwagen, maar eventueel ook in één van de aanwezige, speciaal geprepareerde BMW 3 Series. De kunststof laag op de epoxybaan is net zo glad als platgereden sneeuw. De meeste deelnemers hadden de voorkeur voor hun eigen moderne sportauto. Wij kozen met het oog op de naderende rally uiteraard voor onze FIAT 124. Wij vielen dan ook wel op òf buiten de boot tussen al die moderne bolides.

Geert-Jan Tax van Fisker Nederland was uitgenodigd om iets te vertellen over de business case van Fisker. Over de ontwikkeling van deze hybride sportlimousine en de rol die de oprichters van Google daarin gespeeld hebben. De hele dag was een Fisker demonstratie auto aanwezig die opviel door het ontbreken van elke vorm van motorgeluid. Dit in tegenstelling tot de aanwezige Talbot. Han en Job Brouwers vertelden iets over hun passie voor pre war grand prix auto’s. En demonstreerden het motorgeluid en CO2-uitstoot van deze vooroorlogse sportcar. Rob Wesselmann was aanwezig met zijn Wiesmann en Münsterhuis Sportscars met een Ferrari FF en 458.


 

Han Brouwers geeft een uitleg over een Talbot Vintage Sports Car
g

...........en weer terug naar het circuit!

Bijzondere auto's namen deel aan de diverse testen

                                                                       

sponsorbalk2_zwart

                                                                  

Auto van de toekomst: de Fisker

 

 

CCB LF dNvN sponsors_opgrijs

Het zal duidelijk zijn dat wij onze draai wel vonden tijdens dat dagje terug naar school. Het duurde even voor we de FIAT 124 aan het driften kregen. We rijden tenslotte nog steeds vrolijk op onze Vredestein Snow Tracks. Ook hier bewezen ze weer super-banden te zijn wanneer het glad is. Waar de meeste auto's al snel in een slip schoten bleef de FIAT kaarsrecht rijden. Vooral hilarisch op het circuit dat lekker nat gehouden werd. Hier konden we moeiteloos doorheen scheuren zonder ook maar één keer te slippen. Fijn natuurlijk, maar zo leer je het nooit. De geprepareerde BMW van DriftSport had hier helemaal geen moeite mee! Na een rondje of 10 waren er toch een aantal deelnemers die beleefd vroegen of ze nu ook een keertje de het circuit opmochten. Sorry, heren, maar dit is ook te leuk en nooit geweten dat driften zo lekker kon zijn. Tenminste op een circuit. Tijdens een Winter Trial met coureur Servé Maassen achter het stuur door de sneeuw de ene haarspeldbocht na de andere is toch weer andere koek. Het wedstrijdje slalommen verloren we natuurlijk kansloos. Hoewel kansloos.... Slechts 2 seconden verschil met de uiteindelijke winnaar, een Porsche Panamera. Zo kan ik het ook!

Bram doet zijn best maar krijgt de FIAT op het korte parcours ook niet bij 70 km p/u in de slip. Fijn die Snowtracks onder de auto. Bij de Classic 500 Challenge staan 2 proeven op het programma. Eén op nat wegdek en een ander op een 3,2 kilometer lang parcours. Kan toch haast niet misgaan zou je zeggen.......

De Kombaan met een hellingshoek van 60 graden stond ook op het programma........

Driften leuk?

En tussen de bedrijven door de gelegenheid gegrepen om in de beschikbare Ferrari de weg op te gaan en die muisstille Fisker uit te proberen. Beide fascinerende auto's. Wist u dat de meerprijs voor een suede-bekleding in de Fisker duurder is dan lederen stoelen? Komt door het verwerken van louter restmateriaal in de suede-bekleding. Zo is het hout in het interieur afkomstig van bomen die door natuurlijke oorzaak beschikbaar zijn en dus niet hiervoor gekapt. Als je het over duurzaamheid hebt!

Aan het einde van een stralende dag (was het toch niet een beetje tè warm na deze zomer?) de KOM-baan met een hellingshoek van 60 graden nog even doen en op naar de BBQ waar volop gelegenheid was om elkaar nog beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

Delen van kennis en kennismaken. The Petrol Academy: zo willen we vaker naar school!

                                                                             

B C HD sponsors_opgrijs

PS
De komende tijd zullen hier prachtige foto's geplaatst worden door de op de dag aanwezige fotograaf, Broos Bakens.
Daarnaast komen er nog de nodige filmpjes bij: Jan Lammers die bijvoorbeeld op eigenwijze de slalom neemt etc.
Maar nu eerst de koffers pakken voor de Tour Ecosse over een paar dagen.