tweets

Rally Kalender 2012

(e.e.a. onder voorbehoud)

100_5091
 • 2e Omloop van het Oosten
 • 12e Winter Trial
 • 3e ABZ Rally
 • GO Rally
 • Rally Autoclub Gorssel 
 • Gelderland Rit
 • IJsselland Rally
 • Tour Ecosse XV
 • Rally AC De Ellerijders
 • 6 uren van Breda
 • Oosterschelde Rit
 • Omloop van Bergh

Sponsors 

Team SuiteWheels

Certus
Hunink
JOUW.nl_logo_DIAP
Brouwers
Justus
Optimex
CCC
LaFazant
Notarissen van Naam Parallel Pagina
koningskind - 700
IMG_4332 2
Afbeelding7
DSC_4083

Contactgegevens

Team SuiteWheels

A: David Meiboom

    Asselsestraat 316

    7312 DE Apeldoorn

 

M: +31(0)6 12 55 22 60

 

E: info@suitewheels.nl

Afbeelding2

Maurice Visser pakt podiumplaats op Circuit Zolder

Hij heeft er veel voor moeten doen, maar des te groter was de voldoening. Op Circuit Zolder knokte Maurice Visser zich in de tweede wedstrijd van Belgian Historic Cup naar een podiumplaats. “We reden constant bumper aan bumper. Om dan derde te worden is enorm leuk”, beschrijft de 40-jarige ondernemer uit Schelluinen, eigenaar van de Classic Car Company. Zijn teamgenoot Stephane Rion reed ijzersterke rondetijden, maar kon vanwege remproblemen geen topklassering behalen.

Na de laatste wedstrijd met Pinksteren leek de zomerstop een eeuwigheid te duren. Maar voor het Team KIA Van Muijlwijk CCB Motorsport kwam dat eigenlijk wel goed uit. De krachtbron van Visser had het op Spa-Francorchamps namelijk begeven en werd er op zoek gegaan naar een leenmotor voor de Hillman Avenger Tiger. Gelukkig kon hij ook daarmee goed uit de voeten. Dat bleek al tijdens de training en kwalificaties waarin uitstekende tijden werden neergezet. Ook Rion voelde zich thuis op Zolder, maar alleen een beetje geluk ontbrak. “Stephane rijdt met de Lotus Europa steeds sneller en kwam wat betreft de rondetijden bij mij in de buurt. Alleen de remmen konden het niet bolwerken. De auto is in een geweldige staat en we zijn nog steeds aan het ontwikkelen”, vertelt Visser. “We gaan nu iets verzinnen om de remmen beter te maken.”

Bumper aan bumper
De twee races vonden plaats op zaterdag nog voordat de 24 uurs wedstrijd van Zolder van start zou gaan. Onder bijna tropische weersomstandigheden kroop Visser achter het stuur. Terwijl sommigen bezweken onder hitte, hield de eigenaar van Classic Car Company stand. “Het was bloedheet, echt een uitputtingsslag voor mens en machine. Veel rijders maakten fouten en reden van de baan. Er is ook een hoop kapot gegaan. Maar mijn races waren leuk”, vond Visser. Vooral in de tweede manche kreeg hij het aan de stok met een Ford Escort RS2000 en een Alfa Romeo GTAm. “Op een gegeven moment stormden we met z’n drieën richting een haakse bocht naar rechts. In de ooghoeken hielden we elkaar in de gaten en het was een kwestie van ‘wie remt er het laatste?’ Dat was ik gelukkig”, vertelt Visser met een grote glimlach. De andere twee coureurs schrokken zodanig dat zij een uitstapje naast de baan maakten.

Opsteker
Met het behalen van een vierde en derde plaats is Maurice dolgelukkig. Daarnaast heeft hij enorm genoten van het racen. “We hebben een mooie strijd geleverd en constant aan elkaars bumper gehangen. Er is keihard gevochten, maar wel een op eerlijke manier”, legt hij uit. Ook in het kampioenschap heeft Visser goede zaken gedaan. Na de tegenslag op Spa-Francorchamps is dit een enorme opsteker. “Mijn grootste concurrenten vielen uit, dus met een derde plaats loop ik weer iets in. Ook geeft dit veel vertrouwen voor de volgende race”, aldus Visser.

De volgende wedstrijd vindt plaats in het weekend van 2 oktober tijdens het evenement Gordon Finest Race op Circuit Zolder.

Maurice_Visser_Zolder

                                                                               

CCB LF dNvN sponsors_opgrijs

PS
Het wachten is nog op meer foto's die zo snel mogelijk worden vrijgegeven. Nog even geduld dus!