tweets

Rally Kalender 2012

(e.e.a. onder voorbehoud)

100_5091
 • 2e Omloop van het Oosten
 • 12e Winter Trial
 • 3e ABZ Rally
 • GO Rally
 • Rally Autoclub Gorssel 
 • Gelderland Rit
 • IJsselland Rally
 • Tour Ecosse XV
 • Rally AC De Ellerijders
 • 6 uren van Breda
 • Oosterschelde Rit
 • Omloop van Bergh

Sponsors 

Team SuiteWheels

Certus
Hunink
JOUW.nl_logo_DIAP
Brouwers
Justus
Optimex
CCC
LaFazant
Notarissen van Naam Parallel Pagina
koningskind - 700
IMG_4332 2
Afbeelding7
DSC_4083

Contactgegevens

Team SuiteWheels

A: David Meiboom

    Asselsestraat 316

    7312 DE Apeldoorn

 

M: +31(0)6 12 55 22 60

 

E: info@suitewheels.nl

Afbeelding2

Winter Trial 2012 van Maastricht naar Triëst

Op zondag 29 januari gaat alweer de 12e Winter Trial van start. Een evenement georganiseerd door Classic Events. Gingen de eerste edities traditiegetrouw van Maastricht naar Monaco, de laatste jaren vond dit evenement vooral plaats in de Oostelijke regionen van Europa, Tsjechië, Slovenië, Oostenrijk en Polen. Dit jaar vindt de start weer geheel in stijl plaats op Chateau St. Gerlach te Maastricht om na 6 enerverende rallydagen te finishen te Triëst, Italië. Houd je van sneeuw en ijs, regularitys door verlaten wouden, navigeren in het donker, een weekje avontuur met veel gezelligheid? Dan is de Winter Trial hèt spelletje om te doen.

sneeuw 2

                                                                                                              

sponsorbalk2_zwart

De gehele route inclusief MC's, PC's, TC's en testen vind je hieronder. Even linksboven inzoomen en je ziet waar we geacht worden te rijden. Het hele route bedraagt weer zo'n 2.500 kilometer. Natuurlijk vooropgesteld dat we de juiste route rijden.

                                                                                                           


The Winter Trial 2012 weergeven op een grotere kaart

                                                                                                                                

B C HD sponsors_opgrijs

                                                                                              

                                                                                                                             

Hierboven een korte impressie van IVOenJOOST die als fotografen mee gingen met de Winter Trial. Hun foto's zijn te zien en te kopen op www.thewintertrial.com. Van hen zijn ook de 3 Topfoto's van de Porsche bovenaan de Winter Trial pagina's. Op korte termijn hopen we meer van hun prachtige foto's op deze site te laten zien. Foto's gemaakt vanuit boomtoppen of liggend op de besneeuwde bospaadjes.

                                                                                                                        

CCB LF dNvN sponsors_opgrijs

Tsja, en hoe schatten we onze kansen in? Mick de Haas en David Meiboom hebben nooit eerder een rally met elkaar gereden, laat staan een slijtageslag van 2.500 kilometer met sneeuw en ijs, gedurende 6 dagen door verlaten bossen en stijle bergweggetjes. Mick heeft de Winter Trail vaker gereden en met uitstekend resultaat de Himalaya Trial en de Carrera Copacabana afgelegd. Trials van 4-6 weken! David heeft weliswaar driemaal de Winter Trial gereden maar slechts éénmaal als navigator maar wel veel rally's in Nederland. De Porsche 356 B uit 1961 is voor zijn taak berekend en inmiddels voorzien van een sperdifferentieel. Met zijn 1600cc moet de auto dus goed uit de voeten kunnen. Staan na de eerste rally-dag al de "ruiten bol"of gaan beide heren breed grijnzend op 3 februari over de finish in italië? Blijf de site volgen en je komt er vanzelf achter.

8676-2780

                                                                                                              

sponsorbalk2_zwart

Maar hoe zit het met die 55 andere team's? Tuurlijk, Pit Lindner & Guido Nase uit Duitsland doen mee in hun BMW 2002 uit 1969. Jo Heesakkers & Wim Peters in de Daf 66 Marathon en wederom Gerhard Mestemaker en George Helmers in hun Jaguar MK II uit 1967 met een vette 3400 CC's.
Toch kon het dit jaar zo maar eens anders uitpakken.
Goed moment om zo maar eens een paar kanshebbers voor te stellen.

Bert

Driver: Bert Kersten / NL
Second driver: Frank Soree / NL
Car: Jaguar MK X - 1962 - 3800 CC's

Met Dare-devil Bert Kersten en routinier Frank X. Soree is het altijd oppassen. Beide heren hebben zo beetje alles gereden wat er te rijden valt, van Mille Miglia tot Carrera Copacabana en talloze Winter Trials, en kennen elkaar langer dan vandaag. Als er al een minpuntje bij dit team is, is het dat Bert de hele dag door lekker cigaren mag roken en Frank net gestopt is met zijn dagelijkse portie nicotine. Wij rekenen dus op enige ontwenningsverschijnselen.

Hof

Driver: Ronald Hof / NL
Second driver: Wim Meenink / NL
Car: Volvo 123 GT - 1967 - 1995 CC's

Routiniers met een zeer solide auto, buitengewoon geschikt voor sneeuw en ijs. Ronald heeft net in december de fameuze endurance rally "LeJog"  (zuidelijkste puntje van Cornwall naar het noordelijkste puntje van Schotland in pakweg 36 uur) gereden als oefening, dus dan weet je het wel. Wim is de rust zelf. Kortom: gevaarlijke outsiders!

Sander

Driver: Fons Aarents / NL
Second driver: Gert van Brummelen / NL
Car: Rover 3500 S - 1975 - 3500 CC's

Niets bekend van deze heren. Echter de auto is Engels, dus goed, en ter beschikking gesteld door Sander Drijber. Waarom zou iemand notabene zijn Rover 3500 uitlenen? Schat Sander de kansen van dit team zo hoog in?

Jaap

Driver: Jaap van den Broek / NL
Second driver: Hansje van den Broek / NL
Car: Ford Anglia - 1962 - 1499 CC's

Een van de zeldzame teams bestaande uit man èn vrouw. En dat gaat al jaren goed want Jaap en Hansje rijden niet voor het eerst. Hansje is een bedreven uitzetter van rally's, dus kent het spelletje, en Jaap restoreert al jaren oldtimers dus legt met z'n ogen dicht de sneeuwkettingen om. Heel gevaarlijk team!

Maats

Driver: Willem Maats / NL
Second driver: Ton van Daal / NL
Car: Mercedes 300 SE - 1963 - 3000 CC's

Welke Winter Trial hebben Willem en Ton samen nou niet gereden? De Mercedes is een tank die je graag voorrang verleent op zo'n verlaten bosweggetje en van alle gemakken voorzien. Mister Mercedes Maats bestuurt met één hand deze bolide door de sneeuw. Navigator Ton droomt zo beetje van Winter Trials en heeft de route al 2x uitgestippeld. Solide team, heel solide.

Menno

Driver: Menno de Jong / NL
Second driver: Paul Mol / NL
Car: Alfa Romeo 1750 GT - 1970 - 1750 CC's

Zeker Top-5 potentie deze heren. Beide beschikken over een race-licentie en kunnen elkaar goed afwisselen. Doen vaker mee en Menno reed onlangs nog de Tour de Corse oftewel een weekje hairpins nemen op Corsica in zijn vier. Kunnen rijden èn navigeren. Type "jonge honden" en dus kanshebbers.

Maassen

Driver: Serve Maassen / NL
Second driver: Xavier Maassen / NL
Car: Sunbeam Avenger - 1976 - 1600 CC's

Last but not least: Top-3 potentials. Wat zeg ik. Misschien wel de winnaars van deze editie van de Winter Trial. Beiden kunnen ècht rijden. Vader is oud-Nederlands kampioen met een vergelijkbare Sunbeam Avenger en zoon druk bezig in de FIA-GT klasse. Daarnaast is Xavier een uitstekend navigator. Tactisch team dat uitstekend elkaars sterke punten weet te vinden. Do we need to say more? Hou ze in de gaten de komende week!