tweets

Rally Kalender 2011

(e.e.a. onder voorbehoud)

100_5091

1e Omloop van het Oosten
 (klik voor het verslag)


Marialust Rally
 (klik voor het verslag)


2e ABZ Rally Experience
 (klik voor het verslag)


Dag van het Koningskind
 (klik voor het verslag)


GO Rally
 (klik voor het verslag)


Rally Hist. Automobielclub Gorssel
 (klik voor het verslag)


Brouwers Boulevard Sprint
 26 juni


•IJsselland Rally
 26 augustus


•The Patrol Academy
 2 september


•14e Tour Ecosse
 8 t/m 12 september


•Classic 500 Challenge
 16-17 september


•STAR Rally
 26 november

Follow davidmeiboom on Twitter

Rally's van toen.... (klik op de titel voor het verslag)


Sponsors SuiteWheels

Certus
Hunink
JOUW.nl_logo_DIAP
Brouwers
Justus
Optimex
CCC
LaFazant
Notarissen van Naam Parallel Pagina
IMG_4332 2
4950832042_a6b61be4c9_b
20080127_IMG_0986
49CA52F0916D11DAB3E6EC2991DD1829
A_B_8310
Afbeelding2
Follow davidmeiboom on Twitter
IMG_2850
20080128_IMG_1024
109_0964

SuiteWheels gedeeld 1e tijdens Omloop van Bergh 

Wat gaan we doen? Rijden we open of toch dicht, dicht of toch open? Feit is dat de temepratuur gewoon ècht zomers is te noemen maar de lucht al dagen dreigend is. De dag voor de Omloop van Bergh is bijna tropisch maar de verwachting voor de rallydag zelf discutabel. Omdat we tijdens de Classic Gelderlandrit al hadden gemerkt dat de Frogeye niet altijd kan meekomen in al het rallygeweld dan toch maar de FIAT van stal halen.

Najaar 2011 werd de Omloop van Berg en Dal verreden. Een initiatief van Drijber en Partners Advocaten en Ros Management Regie. Deze rally was zo'n succes en sloeg zo aan dat autoliefhebber Sander Drijber al snel met een 2e rally op de proppen komt: de Omloop van Bergh. Uitzetters degene die ook tekenen voor de Omloop van het Oosten. De omgeving van Berg en Dal was nieuw voor ons en met een gedeelde 1e plaats waren wij erg tevreden. Na tijdverrekening per saldo een 2e plaats. Nu geen Lieke Klunder achter het stuur maar good-old Jeroen de Geus, reclamemaker van JOUW. Kunnen we het huzarenstukje van vorig jaar herhalen?

20120629_183323

                                                                                           

20120629_183433

                                                                                                 

sponsorbalk2_zwart

Via de snelweg rijden we in circa 45 minuten naar de afslag Emmerich, Bergh etc. om gelijk in een geheel andere sfeer aan te komen. Is dit Nederland? Een imposant kasteel doemt op en is de start van deze rally. We zijn nog niet gearriveerd of het komt met bakken uit de lucht. Niet erg want het regenwater raakt snel op en er zal de rest van de dag niets meer vallen. Circa 40 deelnemers waaronder de nodige juweeltjes. Een fraaie Saab Monte Carlo 850 staat klaar met het geweldig geluid die de 2-taktmotor produceert. Een echte rallywagen! Enkele Jaquars en de mooi opgeknapte Porsche 914 van Jeroen Heine, de Corporate man van Brouwers.
Zoals gewoonlijk, het went nooit, zijn de eerste kilometers weer nodig om in te komen. Na 450 meter toch rechts in plaats van links en het is na 600 meter echt rechtsaf en niet na 700 meter. Afijn, we zijn er aan gewend. Het eerste traject punten-vrije-route ligt ons inmiddels. Met dank aan Ronald Jans en de Omloop van het Oosten (aanrader voor wie het jaar goed wil beginnen). We weten ze te vinden en pikken de juiste controles eruit. De controles liggen binnen een straal van 30 meter van het punt op de kaart. Zaak dus om het punt exact te vinden. Vervolgens ingetekende lijn tot aan de lunch. Zo aan het eind van de ochtend komt er een flauwe brandlucht de auto binnen. Dit is zo'n moment waarop je vooral niet moeten laten blijken dat je dit geroken hebt. Als rookvlagen het zicht bijn onmogelijk maken, toch maar even stoppen. We verliezen blijkbaar wat olie. Altijd een voordeel als je niet behept bent met de nodige technische kennis: doorrijden is dan gelukkig de enige optie. Jeroen Heine kijkt deskundig bij de lunch onder de motorkap en maakt zich niet al te veel zorgen. Nou dan wij ook niet. Achteraf blijken we één controle gemist te hebben.

                                                                                           
20120629_135939

                                                                                           

IMG_1931

                                                                                             

                                                                                              

B C HD sponsors_opgrijs

 

 

Het middagdeel bestaat uit ingetekende lijn al dan niet met de nodige barricades. De route kent genoeg instinkers en het blijft zaak om alert te blijven. Neemt niet weg dat ik aan het eind van de dag Jeroen toch vrolijk een zandpad opstuur in plaats van gewoon de weg te blijven vervolgen. Door de organisatie was beloofd dat het lekker rustig rijden was en genieten van de omgeving. Jaja, die beloftes kennen we inmiddels! Effectief hebben we ruim 5,5 gereden en dat is dan toch net iets minder dan de beruchte "6 uur van Breda". As usual was het weer een aangenaam tijdverdrijf om een dag over de kaart gebogen te zitten en zo nu en dan het glooiend landschap te aanschouwen. Fraai rallygebied, zonder meer. De borrel ging er goed in op het gazon van het kasteel. De zon was nog lang niet bereid om loom aan het einder onder te zakken en de bediening erg attent. In de middag bleken we toch 2 controles gemist te hebben waardoor we wederom op een gedeelde 1e plaats uitkwamen. Omdat wij iets eerder de fout ingingen vandaag eindigden we per saldo op de 3e plaats. Jammer, want wij waren de enige die de listige barricade aan het eind van de dag hadden weten te doorgronden. Maar goed, soit, het zij zo. Deze rally is voor herhaling vatbaar. Volgende keer ècht numero uno?

                                                                                                   

20120629_182854

                                                                                    

20120629_175239

                                                                                   

CCB LF dNvN sponsors_opgrijs