tweets

Rally Kalender 2011

(e.e.a. onder voorbehoud)

100_5091

1e Omloop van het Oosten
 (klik voor het verslag)


Marialust Rally
 (klik voor het verslag)


2e ABZ Rally Experience
 (klik voor het verslag)


Dag van het Koningskind
 (klik voor het verslag)


GO Rally
 (klik voor het verslag)


Rally Hist. Automobielclub Gorssel
 (klik voor het verslag)


Brouwers Boulevard Sprint
 26 juni


•IJsselland Rally
 26 augustus


•The Patrol Academy
 2 september


•14e Tour Ecosse
 8 t/m 12 september


•Classic 500 Challenge
 16-17 september


•STAR Rally
 26 november

Follow davidmeiboom on Twitter

Rally's van toen.... (klik op de titel voor het verslag)


Sponsors SuiteWheels

Certus
Hunink
JOUW.nl_logo_DIAP
Brouwers
Justus
Optimex
CCC
LaFazant
Notarissen van Naam Parallel Pagina
IMG_4332 2
4950832042_a6b61be4c9_b
20080127_IMG_0986
49CA52F0916D11DAB3E6EC2991DD1829
A_B_8310
Afbeelding2
Follow davidmeiboom on Twitter
IMG_2850
20080128_IMG_1024
109_0964

SuiteWheels in Longest Hearse Parade

Geloof het of niet. Maar we reden op 30 augustus 2012 een regularity zoals we nog nooit gereden hadden en vermoedelijk ook niet snel meer zullen rijden. In ons land was het plan opgevat om het officiële wereldrecord "de langste rouwstoet" te verbreken. Geen kunst aan gewoon nog meer rouwauto's bij elkaar zoeken dan de 51 stuks waarmee de Verenigde Staten wereldrecordhouder zijn. Ja, dat dachten alle deelnemers ook. Alle 110 deelnemers wel te verstaan! En dan hebben we het niet over Mini's, Kevers of onze eigen Blauwe Frogeye. Nee, rouwauto's van minimaal 5,5 meter lang! Zelfs rouwbussen deden mee.

De officials van het Guiness Book of World Record vonden dat maar al te gemakkelijk. Nee, er moest een traject van ruim 6 kilometer verreden worden, met een gemiddelde snelheid van minimaal 20 kilomter per uur en een onderlinge afstand van de auto's van maximaal 2 autolengtes. Stilstaan van een van de auto's betekent eveneens een mislukte poging. Het traject bevatte daarnaast de nodige smalle haakse bochten. Geen sinecure dus!

IMG_5256

                                                                          

sponsorbalk2_zwart

Zoals verwacht mislukte de eerste poging jammerlijk. Zet 110 beroepschauffeurs achter het stuur van hun auto en er ontstaat vanzelf een immens energielevel. Zo gebeurde het dat wij als deelnemer no 60 met een slordige 50 kilometer door de Startboog raasden in een poging onze voorganger bij te houden. Een vertwijfelde Tim Coronel verbijsterend achterlatend. Deze moet de dag van zijn leven hebben gehad! Allemaal erg leuk, maar de officials waren duidelijk "not amused". Het was inmiddels zes uur geweest en de heren en dames van Guiness werden geacht richting Schiphol te vertrekken. Zo gaat dat in die wereld: elke dag weer een ander record om vast te leggen.

Kortom: op naar de 2e poging. Zelden heb ik zo zitten zweten tijdens een regularity. Dit was rallyrijden van hoog niveau! Zonder aarzelen reed Jan Boonstra zijn immense Mercedes over de smalle weggetjes door het bos. Met de juiste snelheid en indachtig de onderlinge afstand werden bochten geslecht als was het dagelijks werk van Jan. De stoet rouwauto's met een lengte van circa 1,5 kilometer (!) verplaatste zich gestaag door het bos. Wij zagen als een van de laatste deelnemers, nu no 103, de zorgelijke blikken van de vrouwelijke official. Logisch. Na ons kwamen nog 4 heuse rouwbussen. Als in echte rally waren al 3 auto's afgevallen. Het zou tot ongeveer 20.00 uur duren voor de verlossende woorden: het wereld record is verbroken!

 

 

IMG_5552

                                                                                    

CCB LF dNvN sponsors_opgrijs

De recordpoging voor de langste stoet van rouwauto’s is geslaagd. Het bestaande record van 51 rouwauto’s – dat dateerde van september 2011 – is  verbroken. Onderlinge Uitvaartverzekering De Laatste Eer U.A. uit Steenwijk was een van de 107 deelnemers. Daarmee is het record ruimschoots overtroffen en verdient het een plek in het Guinness Book of World Records. Onder de overige deelnemers waren onder andere een prachtige replica van de Engelse begrafenisauto van Lady Di, de statige rouwauto van Coen Moulijn, een prachtige roze Chevrolet Caprice-rouwauto en een originele begrafenisaanhanger uit 1958 van het merk Pfefferkorn.

IMG_5339

                                                                                       

B C HD sponsors_opgrijs

 

 

“Met onze deelname aan de Nuvema Rouwauto Rit wilden wij het fenomeen rouwvervoer in de schijnwerpers zetten”, zegt Jan Boonstra, één van de vier vaste chauffeurs van Onderlinge Uitvaartverzekering De Laatste Eer U.A. “Dat is goed gelukt. De grijze Mercedes is ons gezicht naar buiten. Wij besteden veel zorg aan onze rouwauto’s en merken steeds meer dat mensen bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type auto. Zij zoeken dan aansluiting bij de levensstijl van de overledene. Wij zijn blij dat we samen met andere uitvaartverzorgers dit record hebben behaald en dat er zoveel enthousiasme is getoond vanuit het publiek en de branche. Maar bovenal wilden we Nederlanders inspireren en laten zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van rouwvervoer.”

04-RJ-GZ

                                                                                           

CCB LF dNvN sponsors_opgrijs