tweets

Rally Kalender 2011

(e.e.a. onder voorbehoud)

100_5091

1e Omloop van het Oosten
 (klik voor het verslag)


Marialust Rally
 (klik voor het verslag)


2e ABZ Rally Experience
 (klik voor het verslag)


Dag van het Koningskind
 (klik voor het verslag)


GO Rally
 (klik voor het verslag)


Rally Hist. Automobielclub Gorssel
 (klik voor het verslag)


Brouwers Boulevard Sprint
 26 juni


•IJsselland Rally
 26 augustus


•The Patrol Academy
 2 september


•14e Tour Ecosse
 8 t/m 12 september


•Classic 500 Challenge
 16-17 september


•STAR Rally
 26 november

Follow davidmeiboom on Twitter

Rally's van toen.... (klik op de titel voor het verslag)


Sponsors SuiteWheels

Certus
Hunink
JOUW.nl_logo_DIAP
Brouwers
Justus
Optimex
CCC
LaFazant
Notarissen van Naam Parallel Pagina
IMG_4332 2
4950832042_a6b61be4c9_b
20080127_IMG_0986
49CA52F0916D11DAB3E6EC2991DD1829
A_B_8310
Afbeelding2
Follow davidmeiboom on Twitter
IMG_2850
20080128_IMG_1024
109_0964

Omloop van Eibergen: 3x is scheepsrecht

 Voor de 3e keer werd er een "Omloop van ........" verreden. Voor de 3e keer stonden wij van Team SuiteWheels aan de start. Na de Omloop van Berg en Dal en de Omloop van Bergh nu de Omloop van Eibergen. Tweemaal eindigden we als gedeeld eerste; nu zou het toch echt gaan lukken.

Gedeeld Eerste, erger kan simpelweg niet. Team SuiteWheels Jeroen de Geus en David Meiboom besloten dan ook zich volledig te focussen op deze prestigieuse rally. Even geen Nederlands kampioenschap, Tulpen Rally of Peking-Parijs: de Omloop van Eibergen, dat zou 'm worden.

DSC_0061

                                                                                                          

DSC_0347

                                                                          

sponsorbalk2_zwart

Geheel fris en opgewekt maakten we ons klaar voor de grote dag, ons finest moment.
Totdat we ontdekten dat de grondleggers van het Vaderlands rally rijden, de nestors van de classic cars, de onbetwiste goeroes van het navigeren uitgerekend die dag ook mee zouden doen. Jawel, Frans Diepeveen en Martin Roosenboom hadden zich ook ingeschreven! Aan het uitzetten van de Gelderland Rally, de Tulpen Rally, de Classic 500 en nog een handjevol hebben zij geen genoeg. Nee, ook nog eens samen rally-rijden om anderen te frustreren. Na circa 72 uur een complete black-out te hebben gehad, herpakten wij ons met dat jeudig elan dat ons zo eigen is. We laten ons toch niet intimideren door die mannen? Welnee, opgewekt reden wij vrijdag 31 mei in onze Italian Beauty naar het altijd fraaie Eibergen. Zoals van ons gewend, kostte het ook nu weer de nodige moeite om de start te vinden maar wij waren er klaar voor!

DSC_0349

 

 

DSC_0331

                                                                                            

                                                                                       

B C HD sponsors_opgrijs

Eerlijk is eerlijk. De organisatie had er weer de nodige energie ingestopt. De bedrijven achter de hele Omloop van ...... zoals Ros Managementregie, Drijber en Partners Advocaten en Wassink Opgenoort hadden in Ronald Jans van Stichting Rallyland (o.a.de Omloop van het Oosten) en Swot Marketing een vakkundige uitzetter gevonden. Een route door een prachtig stuk Nederland met veel verschillende navigatietechnieken en de nodige valstrikken.
Visgraat, ingetekende lijn met barricades, punten vrije route, pijlen kortste route, grensbenadering en:langste route in een vierkant. Daarnaast als klap op de vuurpijl een lekkere test om even voluit te gaan. Klasse Ronald!

We startten als een van de eerste om na 50 meter de eerste controle te spotten die de meeste deelnemers nog niet zo snel verwacht hadden. Bij een stukje weg waar we toch de nodige zekerheid wilde hebben stoof de kanariegele bolide van Frans en Martin ons al voorbij. De toon was gezet. De adrenaline spoot de auto uit en het was opperste concentratie waarbij Jeroen geen controle liet schieten. Opluchting, verrassing of toch zelfverzekerdheid? Na de ochtend stonden we eerste en lieten we de andere deelnemers, waaronder inmiddels onze vrienden, Frans en Martin, achter ons. Zou het lukken de voorsprong op de beide heren vast te houden?

Eerst nog een test. Een parcours afleggen in precies 47 seconden. Jeroen deed er 50 seconden over waarbij David nog voor de nodige ballast diende. Geen slecht resultaat al deden Frans en Martin er 1 seconde minder over.

De middag viel ons zwaarder. Een paar echt lastige trajecten waarbij "fout-controles" het verschil zouden maken omdat goed-rijden niet altijd beloond werd. Toch nog goed doorrijden om op tijd weer bij de finish te komen. Het laatste traject punten-vrije-route vreet tijd. De punten zijn goed te vinden op de kaart maar staat dan ook daadwerkelijk binnen een straal van 30 meter een controle? Blijft lastig.
Voelde we de bui al een beetje aankomen?
De ervaren rotten kaapten de eerste prijs toch voor onze neus weg. Slechts één gemiste controle maakte het verschil tussen de jonge honden van Team SuiteWheels en deze ervaren rotten.Nou ja, hiervoor kunnen we alleen maar respect hebben omdat Martin ons toch nog even liet zien hoe hij een valkuil oploste. Nee, die hadden wij toch echt over het hoofd gezien.

DSC_0026

                                                                                                  

DSC_0573

 

 

DSC_0586

 

 

DSC_0985

 

 

DSC_0977

 

 

DSC_0989

                                                                                           

CCB LF dNvN sponsors_opgrijs

Een deel van het deelnemersveld vond de route iets te moeilijk. Toch was het prima te doen om van Start naar Finish te gaan. Instinkers en valkuilen houd je altijd. Kom je er niet uit dan was de route toch eenvoudig weer op te pikken. De uitleg vooraf die alle deelnemers toegezonden kregen was goed en duidelijk. Zelfs de visgraat was voor de beginner daardoor goed te volgen. Naar onze mening was juist het niveau van de rally en de verscheidenheid aan navigatietechnieken wat deze editie van de Omloop nou zo leuk maakte. Ach, hoe vaak zijn we zelf niet de mist ingegaan? Kwestie van wat vaker een rally rijden. In ieder geval zijn we er volgend jaar ook weer bij. Dan gaan we die Krasse Knarren ècht pakken, we hebben tenslotte nog jaren voor de boeg.........

PS

Ook dit jaar ging de opbrengst van de rally naar het goede doel, te weten het Ronald McDonald Huis te Arnhem.

DSC_0296

 

 

DSC_0301

                                                                                                            

DSC_0308

 

 

DSC_0315Martin en Frans, de echte kampioenen

Foto's: Niko Bloemendal

www.bloemendal-fotografie.nl